A rózsavíz felhasználása a gasztronómiában
Ízesítse ételeit rózsavízzel!
A rózsavíz ételek, süteménykrémek, masszák, „megbolondításához” is kiváló. Ha ételkészítéshez szeretné használni, kövesse az alábbi lépéseket:
Hozzávalók:
Tipp: az ételízesítésre szánt rózsavíz készítésénél érdemes törekedni rá, hogy lehetőleg vegyszermentesen nevelt rózsát használjon alapanyagként, vagy legalább ismerje a növényápolás körülményeit. A konyhai felhasználáskor semmiképp nem szabad közvetlenül növényvédőszerrel történő kezelés után „szüretelt” rózsaszirmot használni!
Összegzés: a rózsavíz Indiában és az arab országokban népszerű a gasztronómiában és natúrkozmetikumként is. Van, ahol a házipatikában is helye van, hiszen sokan gyulladáscsökkentő hatást tulajdonítanak neki. A rózsavíz némi türelemmel saját kezűleg is könnyedén elkészíthető. Természetesen itt is fontos, az alapanyag minősége. A legjobb, ha a saját kertből, saját nevelésű, szakszerűen gondozott rózsát használ fel. A rózsák hozzáértő gondozásához jó segítséget nyújt az ápolási útmutatónk.